living in love and harmony..

Skatt på inredningshobby

Jag sitter och retar upp mig på skattereglerna här i sverige. Iaf en del av dem.

En av dem som stör mig mest är detta med försäljning på internet, och då menar jag privatpersoners köp och säljmarknader.

Visste du, att om du ofta byter ut inredningen i ditt hem och därmed säljer och köper prylarna på någon försäljningssajt på nätet, måste du skatta för inkomsterna du får när du säljer dina saker. Iaf om de överstiger 50.000 per år. Då är det nämligen att betrakta som hobbyverksamhet och sådant skall av staten bestraffas..  eller förlåt, jag menar beskattas.
Så. Du säljer din soffa för 15.000, matbord, 7.000, lite prydnadsfigurer 2000, urvuxna barnkläder och oanvända leksaker, 10.000, mormors gamla servis 2000 osv. För pengarna du får in köper du en ny soffa, ett nytt matbord, lite nya prydnadsfigurer och kanske en lampa, och lite begagnade barnkläder i rätt storlek.

Sedan kommer skatteverket och börjar räkna in allt du sålt, och upptäcker att du sålt prylar för över 50.000 och upptaxerar dig och kräver en massa pengar i skatt… Surprise…!

Det är obegripligt tycker jag, att man måste betala skatt när man säljer saker man en gång köpt för skattade pengar. Plus moms, glöm inte momsen.

 

I slutändan kanske det är bättre att slänga gamla möbler i stället för att sälja dem, om man inte orkar skatteplanera förstås så man inte säljer sina heminredningsdetaljer för mer än 49999 per år. Fast vem vet. Ska man betala skatt för sådant måste man ju också kunna göra avdrag för bla bilresor när man åker länet runt och köper in ”nya gamla saker”..  Eller, äh, orka.

 

Skatteplanering för heminredning, skrattretande.

 11,027 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.