living in love and harmony..

Shopping IRL eller på nätet?

Jag handlar en del på nätet. Det är otroligt bekvämt att slippa springa in och ut i ”riktiga” affärer, dö av törst och värmeslag och slåss med andra kunder. Jag avskyr att gå och bläddra bland kläder som hänger i långa rader. Så fort man petar på dem så ramlar de ner från galgen, tillsammans med kläderna på varsin sida om den aktuella galgen..

Jag blir därför sällan någon kund när jag går in i en affär, jag tittar bara, ger upp och går efter ett par minuter.

Prylar är en annan sak. Det är lättare, de slipper man bläddra, för de står oftast prydligt uppställda för att synas så bra som möjligt. Det är lätt att fråga personalen också, om de har en viss pryl. ”jag ska titta i datorn” säger då personalen och 2 minuter senare får man veta att prylen står i gång 32, hylla D fack 15.

Det skulle aldrig fungera i en klädaffär. ”jag vill ha ett par ljusblåa byxor, stl 40, lätt bootcut. Vilken hylla?”  Personalen skulle få spader. Och jag med, eftersom det skulle finnas 28 olika blåa byxor, ingen med bootcut, och just den här affärens storlekar går på tum, och vad är stl 40 i tum… 

Nätet är bra att shoppa på. Då kan man söka själv, och de som vill sälja saker på nätet är tydliga med mått o färg…

Men det beror ju på varifrån man handlar. Jag var en tradera-människa tidigare, men jag har övergett tradera fullständigt till förmån för e-bay istället. Traderasäljare tar något helt hutlöst betalt för begagnade prylar utan beskrivning, och aldrig någonsin har de ”köp nu” aktiverat, och dessutom kräver de att man ska sätta omdöme om dem innan de satt om en själv.

Bara en sådan sak… deras omdöme om mig beror ju på hur snabbt jag betalat, och hur elaka mina ev klagomål var när jag väl fått min pryl…  och mitt omdöme om dem beror ju på hur fort de skickat prylen, packat den osv…   Jaja.

På ebay sätter säljarna omdöme så fort man betalat. Fjoff säger det så har man fått ett ”exellent buyer” på sin omdömes-sida. Och får man fel pryl, eller en trasig pryl, så har de hittills löst sig genom att försäljaren förtvivlat ber en att inte sätta negativt och sedan skickat en ersättningsvara i express-fart utan att man behövt skicka tillbaka den felaktiga/trasiga prylen. Naturligtvis följer det med en gåva i paketet, som plåster på såren.

Det vore nåt för alla typer av affärer, ha en omdömes-sida där kunderna direkt kan sätta omdöme om service, pris och kvalité. Den borde finnas på storbildsskärm i skyltfönstret i affären, då skulle man få veta om det ens lönar sig att gå in och titta.
”Dyrt, dåliga galgar, kläderna ramlar av, ingen personal i butiken, skitiga provrum” skulle man ju skita i direkt.

 11,018 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.