living in love and harmony..

Såklart de kånkar.

Nu har ett köpcentrum gått i konkurs!  Underbart säger jag bara.  För om det är någonting jag ogillar så är det alla dessa köpcentrum som ligger som  vårtsvin längs vägarna här i landet.  Och ALLA köpcentrum är likadana. Där finns H&M, Lindex och Kappahl, där finns Clas Olsson, BR leksaker, Rusta, Jysk, Coop och ICA. Det bara kryllar av stora affärskedjor som säljer samma saker överallt. TRÅKIGT är ordet. Man kan alltså åka 150 mil genom landet, gå in i ett helt nytt shoppingcenter och ändå känns det som att kliva in i det lokala shoppingcentrat där hemma.

Det börjar bli otroligt sällsynt att det i någon liten ort finns ett levande centrum med roliga butiker med hyfsade priser,  och en matbutik som säljer lokalproducerad mat är det inte ens någon idé att leta efter. De har alla slagits ut av de stora shoppingcetra som slås upp utanför varenda stad som har fler än sju hus och en kyrka.

Tänk i mitt barndoms centrum. där det fanns en liten skoaffär, en skomakare, ett par pizzerior, en parfym och väskaffär, en djuraffär, ett fik, en klädaffär, en pynt.affär, en fotograf, flera frisörer, en fontän, en plats för julgranen, där det var loppis lite då och då,  och det fanns Centrumdagar.  Förekommer de ens längre? Nu är det bakluckeloppis i shoppingcentrats garage som gäller  🙁

Vi behöver ha det lite mysigt i vardagsstressen  och slippa dessa stora köpcentra. Tänk vad skönt att ta en kvartsfika i det lokala Centrumet med kompisen i sommarvädret efter jobbet, glass åt barnen, köpa present till kalaset på lördag i den oberoende leksaksaffären och sedan handlar man middag och åker hem. 

Och vad gäller storshopping på semestern…  ”Ullared” har fattat. Det är därför det är så poppis att åka dit, för där kan man handla saker som inte finns någon annanstans, man får se saker man bara får se där, och då blir hela shoppingresan ett äventyr i sig. Det finns en till butik som jag glömt vad den ligger. Den heter EKO och är till storleken som två ”stora coop” och är också helt oberoende från de stora kedjorna  (tror jag). De har också massa saker man inte kan köpa någon annanstans, och dessutom säljs det lokalproducerad grillkorv i restaurangen  vid kassorna.

Mer konkurser för köpcentra  åt folket!  Må de små mysiga centrumen återuppstå. Med blommor, fontäner och små mysiga fik.

Men mer troligt är nog att vi tillslut handlar allt vi behöver på nätet.

Och appropå det. Näthandel alltså.

HUR kan det gå dåligt för posten? Jag läste någonstans att vi nätshoppar mer än någonsin, alltså måste det krylla av paket därute som är på väg någonstans. Till eller från kund, hälften man beställer skickar man ju tillbaka.

Och om ni tycker att inlägget är rörigt och ologiskt så är det nog så. Jag är så trött i kropp och själ så allting går i kors. 

/Veckans gnällkärring

 1,332,879 total views,  3 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.