living in love and harmony..

Rörmokar-klåpare!

De som la avloppsrören i vår källare måste varit ena riktiga snillen. Förmodligen betalade de för att få lägga rör i källaren, för ingen vettig människa skulle betala för att få rören lagda på det sätt de är lagda..

När man lägger sluttande avloppsrör måste man ibland skarva. Om man måste göra det, ska man lägga skarvarna så att kanten på insidan av skarven vetter NEDÅT,  så att ingenting kan fastna i dem. Snillena som gjort vårt avloppssystem i källaren, har gjort tvärtom.. och det går uppenbarligen inte att göra någonting åt det utan att bila upp golven i hela källaren.

Lösningen vi har på detta är att vi spolar massor.  Varje gång man slängt nåt i toaletten måste man spola tills det slutar låta om den, annars blir det stopp direkt och vi får översvämmning i tvättstugan. Mysigt..

Vi som bor här vet ju det, men tänker inte alltid på att berätta det för folk som kommer hit på besök..  Och i helgen hade vi massor med besökare..  Och gissa vad? Jo naturligtvis. Stopp i avloppet och översvämmning i tvättstugan.

Jag och Lanjelin fixade det, mycket omysigt, men vansinngt stolt är jag över mina tjejjer som utan att knota gjorde vad som krävdes. Det är mina tjejjer det! Stefanie tog hand om Tuva och Lanjelin och jag satte fast en disksvamp på en lång vajer som vi sedan drog igenom hela  avloppsröret. Det är tur det finns kontroll-luckor här och var därnere, så man kan göra sånt.

Jag ska göra små skyltar och sätta upp på alla toaletter, så vi slipper detta. Och en vacker dag ska jag se till att vi bilar upp de där golven och lägger avloppsrören RÄTT.

 

 10,814 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.