living in love and harmony..

Pensel vs roller

När det skall målas stora saker här i huset målar Fredrik med pensel och jag med roller. Helst iaf. Jag har frågat varför han envisas med att måla allting med pensel, när det finns rollers för alla tillfällen, det går fort som 17 och så blir det oftast jämt och fint. Jag rollar allt, lister, väggar, grillar, dörrar..  har man bara rätt roller och rätt färg blir det alldeles slätt och det ser fabriksmålat ut.

Bästa färgen för målning på trä måste vara Lady, ur Jotuns sortiment. Det flyter ut något helt sanslöst bra. Tyvärr får man ju leta ihjäl sig om man ska köpa sådan färg, alla butiker har bara becker, becker becker.
Den är väl hyfsad den med, men Lady slår den med hästlängder..

Det är synd tycker jag, att alla dessa stora företag kommer och slår ut de små, bra företagen. Ta bara dessa leksaksaffärer. Finns det någon som inte heter BR Leksaker längre? Samma sortiment överallt, och ingen prispress alls. Har man tur har de en leksaksavdelning på Coop, eller ICA maxi där de säljer annat än BR´s sortiment, men oftast är det bara skräp i så fall.

Det kommer såsmåning om inte finnas någon större utbud av någonting tror jag. Alla små unika affärer kommer att slås ut av de stora kedjorna, och sedan har man ingenting att välja på.

Beckers färg, BR Leksaker, H&M kläder, IKEA-möbler…  Allt kommer att vara lika överallt. Tråkigt.

Men frågan, varför måla med pensel när man kan måla med roller? Jag har aldrig fått nåt svar. ”Det går väl bra med pensel” säger han och målar lugnt vidare medan jag står brevid och hoppar av otålighet, fort ska det gå, fram med rollern!

 10,821 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.