living in love and harmony..

….och dina barn tillfaller staten…!

Japp. Så är det. Om föräldrar till barn under 18 år avlider tillfaller barnen oavkortat staten som styr och ställer var de fortsättningsvis  ska växa upp och hur de ska uppfostras.

Föräldrarnas önskemål, släkt och vänners önskningar och lämplighet tas ingen hänsyn till alls.

Staten, i form av en socialsekreterare, beslutar om vad hon eller han anser vara bäst för barnet/barnen och så blir det.

Det är fruktansvärt tycker jag. Då är barnen helt i händerna på en människa som vare sig känner till barnen, deras behov eller  deras egenheter . Denna människa träffar förmodligen barnen åtminståne någon gång, och sedan ska det fattas beslut..

Kanske görs det ett bra jobb, där familj, släkt och vänner tillfrågas om vad de vet om föräldrarnas önskemål osv, eller så görs det ett dåligt jobb där socialsekreteraren ger blanka 17 i vad som händer och sätter barnet på fosterhem i några år tills lusten att göra något vettigt av det hela inställer sig.

Jag kan tycka att det är bra att det finns ett skyddsnät, så att barn inte far illa, men det borde ju rimligtvis vara så att föräldrarnas önskemål och överenskommelser med släkt och vänner tas på största allvar och följs i första hand.

Sen undrar jag varför mor och farföräldrar anses vara för gamla för att ta hand om sina barnbarn när barnbarnens föräldrar förolyckas. Om min äldsta dotter fick barn i dag, så skulle barnet vara ett halvår yngre än mitt yngsta barn. Skulle jag då vara för gammal för att ta hand om mitt barnbarn? Hur i hela friden kunde jag då bli tillåten att skaffa mitt yngsta barn ens..???

Detta måste ändras! NU!

Läs mer om det i Aftonbladet, klicka här.

 10,551 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.