living in love and harmony..

New Moon med Pattinsson & Co

Nu har vi varit och sett på New Moon, den andra filmen i Twilight-serien..
Och faktum är att den är skit-bra. Filmer som är gjorda efter böcker brukar i allmänhet var urdåliga, inte ens värda att få nämnas samma år som boken.. men både första och andra filmen i Twilightserien är suveräna. Naturligtvis har de plockat bort lite här och där, ett och annat har ändrats, men det är så lite så man märker det inte ens.

Faktum är att man nervöst sitter och biter på naglarna när Laurence bestämmer sig för att äta upp Bella,  och man manar tyst på henne när hon skuttar över fontänen för att hindra Edward att göra sitt ”livs” blunder… detta trots att man vet vad som ska hända.  Det är märklligt tycker jag.

Jag ser fram emot del tre och fyra, hoppas det nu inte kommer att dröja ett år mellan varje film…

En annan film som också är gjord efter en bok, är Eragon. Där är läget precis tvärt om. Boken och filmen borde verkligen inte få nämas samma år, då filmen är så urbota kass att den knappt har med boken att göra. Regissören är en riktig klåpare och borde endast få regissera ”vilse i pannkakan”, det är den enda produktion som inte kan bli värre ens med hans  hjälp.

I Eragon har man ändrat så mycket, tagit bort så mycket att det i princip blir omöjligt att göra en del 2 efter andra boken.  Det ska bli intressant och se om de gör ett försök ändå..  Men jag tycker att killen som gjort Twilight-filmerna ska göra en ny Eragon, och i fortsättningen ska filmatisera ALLA böcker som är värda att filmatiseras, och övriga klåpare skall hålla fingrarna ur syltburken.

 

 11,158 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.