living in love and harmony..

Mycket nu.

Det är mycket nu.  Krisberedskap. Prepping. Cellgifter. Vår.  

Jag flydde fältet och drog i väg en vecka med husbilen. Först till mamma som bröt benet för ett tag sedan, och sen till dottern i en annan stad. Tanken var att det skulle åkas tvärtom men ödet hade åsikter.

Dagen innan jag skulle ge mig iväg pajjade kökskranen i husbilen. Såklart. Och dotterns fru,  ( vi skulle ha åkt dit först) blev magsjuk.  Men jag bytte vattenkranen till en större och finare kran, och sen åkte vi. Jag och Tuva. Till Morsan med det brutna benet först och sedan till de numera friska fruarna. 

Otroligt skönt att åka iväg.  Inga måsten, sova tills man vaknar, äta enkelt, åka hit och dit. Vi tog det extremt lugnt alla dagarna, jag och Tuva.  Sov länge, mornade oss i husbilen hela förmiddagarna innan vi orkade vara sociala i ett par timmar och umgås med mor och övrig släkt.. innan vi tog hyfsat tidig kväll.  Vädret var fint första dagen, sen var det befriande dåligt väder. Fint väder ställer krav, man ska vara glad,lycklig och social. Vilja sola, grilla och göra saker.  Dåligt väder har inga krav. Kaffe, bulle, filt, soffa och en bok är allt.  Om man kunde läsa böcker.  Jag har ett par som jag gärna vill läsa, men jag orkade inte ens ta med dem när jag packade.  Jag hittade en gammal westernbok i en loppisaffär som ersättning, den köpte jag för 1 krona. Mycket prisvärt. Men oläst den med, ligger som kuriosa i husbilen nu.  Någon som minns dem?   Bill och Ben? 

När vi kom hem pratade vi prepping, jag och Fredrik.  Det är ju krisberedskapsvecka nu och alla ska preppa.  72 timmar ska man klara hemma innan man allt går åt skogen på riktigt. Jag har pratat prepping i flera år och drömt om en bug out stuga någonstans, gärna med en liten lada och ett växthus…  En gång hittade jag en annons om ett skyddsrum mitt ute i skogen. Ett 2×2 kvadratmeter stort skjul med en 300 kvadratmeter stor källare.  Det hade jag gärna köpt och byggt en stuga ovanpå men Fredrik var skeptiskt. Han tycker att vi har ju en bug out bil, den får väl duga..  

Nu är jag iaf hemma igen och veckan tar ut sin rätt. Slut i kropp och själ, och endast kaffe kan få mig upp ur soffan. Och då bara ut i köket efter mer kaffe.  Efter en kanna kunde jag tex skriva det här. Det tog bara två timmar.  Whohoo…

God helg på er alla!

 1,314,603 total views,  4 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.