living in love and harmony..

Mösslös bebis i gammal barnvagn…

Jag har en bebis inbränd på näthinnan, jag kan bara inte sluta tänka på den.

Det var i onsdags, när jag skulle gå och äta lunch med kollegorna som jag såg den.

En gammal kvinna i slitna kläder sköt en gammal liggvagn framför sig. Hon stannade till och pysslade lite med något under vagnen, och jag slängde en blick i den. Gissa om jag blev förvånad, när det låg en liten bebis på max 6 månader i vagnen. Jag trodde den gamla kvinnan i slitna kläder använde vagnen som lastvagn, inte till att ha en bebis i den.

Bebisen hade ingen mössa och inga vantar men det reagerade jag inte på först, när jag insåg vad jag sett var kvinnan redan borta.

Jag har denna möss och vantlösa lilla bebis på näthinnan hela tiden sedan dess. Jag ser den när jag kramar om Tuva, jag tänker på den när jag går och lägger mig och när jag jobbar..

Vem är kvinnan? Kan det vara mamma? Eller mor/farförälder kanske? De måste ha det svårt om de inte har råd att köpa en mössa till den lilla bebisen.

Jag vill gå och ställa mig där jag såg dem, och vänta tills de dyker upp igen. Jag vill stå där med påsar med kläder till den lille, en varm åkpåse, mössa, overall med teddyfoder..  Men sedan då, när kläderna är för små..?

Jag hoppas verkligen att den gamla kvinnan och bebisen får hjälp, att någon är snabbare än jag på att reagera och ger dem den hjälp de behöver.

Ser jag dem igen ska jag vara snabb, kanske kan jag hjälpa.

 10,867 total views,  2 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.