living in love and harmony..

Melondagen

Fyra underbart lata semesterveckor ligger nu framför mig! Som jag har längtat efter detta! Få sova länge, eller iaf så länge jag vill…  Ja, det är helidiotiskt, jag vaknar halv sju, sju på morgnarna, men lite sovmorgon är det iaf, annars kliver jag ju upp strax före sex. 

I dag är det iaf MELONDAGEN, en liten tradition om att vi den första dagen på semestern, köper den absolut största melonen vi kan hitta, och sedan får ungarna äta tills de storknar. När de var mindre, var melondagen en stor händelse. Inget dagis, ingen skola, och få äta så mycket melon de bara orkade…  Och eftersom vi inte köpte någon melon alls före denna dag, så blev det fest. De såg fram emot denna melondag ända från skolavslutningen, och frågade om och om igen när melondagen skulle komma. På dagis och fritids var de förbryllade, de hade ingen aning om när melondagen inträffade, eller vad det var för en högtidsdag..  🙂

Nu är ungarna så stora, att de inte längre bryr sig om någon melondag. De har för länge sen hajjat att det är vår egen högtidsdag, som inträffar olika datum varje år… Lanjelin jobbar ju, så för henne är det definitift ingen melondag, och Steffie ..  ja, hon har redan ätit melon så det räcker och blir över nu i sommar..

Jag kommer förmodligen inte att köpa någon melon idag…  jag skulle förmodligen få äta upp den själv.

 

 11,430 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.