living in love and harmony..

Kurragömma

Att leka kurragömma med en treåring låter vansinnigt kul. Jag tjuvlyssnade på Tuva och Fredrik när hon bestämde att de skulle leka kurragömma. De höll till i vår klädkammare, ett stort rum med massor med skåp, fönster, en tältsäng, och en himla massa leksaker.

Tuva bestämde också att hon skulle gömma sig först, i städskåpet där i klädkammaren. Och pappa skulle hjälpa till. När de gömt henne färdigt så fick pappa nya direktiv. ”Leta nu” skrek hon inifrån städskåpet.

Och som en lydig fader han är satte han genast igång att leta.

”Var kan Tuva vara” pratade han högt för sig själv, och letade efter henne i klädkammaren och i det intilliggande badrummet. Tuva tröttnade ganska snabbt på att inte bli hittad, och började snart ha en massa ljud för sig i städskåpet och pappa hittar henne då strax med ledning av ljudet. Och en överförtjust Tuva hoppade lyckligt babblande ut ur städskåpet.

Sen var det pappas tur att gömma sig. Och självklart tyckte Tuva att han skulle gömma sig i det eminenta städskåpet han med, det var ju faktiskt ett utmärkt gömställe. Han protesterade dock mot detta och förklarade att vitsen med att gömma sig var just att gömma sig så att den andra inte hittade den som gömt sig bla bla… Och till slut gick hon med på att han inte skulle gömma sig i städskåpet utan att han fick välja gömställe själv. Och hon fick inte titta på när han gömde sig. Så istället ställde hon sig i städskåpet för att räkna till 10. Det brukar gå bra i vanliga fall, men nu började hon på 10 och fortsatte glatt med 17, 8 osv tills hon tröttnade och deklarerade att ” nu kommer jag!”
Att se henne leta var jättekul tycker jag. Hon letade under soffbordet, under matsalsbordet, under köksbordet och i skafferiet och sist men inte minst i badrummet utan att hitta honom.

Den gömde pappan började dock ifrån sitt gömställe oroa sig för att Tuva skulle börja leta efter honom i hans skåp som också befinner sig i klädkammaren så han kände sig tvingad att pipa fram att hon minsann inte fick titta i hans skåp. Varav hon självklart genast rusade iväg för att titta i hans skåp..Och därmed fick pappa hoppa fram och avslöja sitt gömställe under överkastet i sängen innan hon ställde till katastrof bland hans modeller och annat junk han har där i skåpet.

Tuva blev överlycklig såklart, och ville genast leka mera. Det lyckades han avstyra och så roade de sig vidare på andra, mindre krävande aktiviteter som bil-lekande istället.

 

 

 11,182 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.