living in love and harmony..

Inga pepparkaksgubbar i luciatåget

Kan du tänka dig att det finns lärare i skolan som på allvar tror att folk kan ta illa upp ifall ”tre gubbar från pepparkakeland” sjungs av barnen i luciatåget?  Jodå, det är sant. Det är de brillianta lärarna på Kanalskolan Laxå kommun som fått den idén. 

– Barnen och personalen har tillsammans bestämt att den inte skulle sjungas, det gjorde man för ett par veckor sedan när man började öva inför luciatablån och gick igenom alla låtarna, säger Margaretha Zetterlund, barnomsorg- och utbildningschef i Laxå kommun.

Så, barnen kom själva på denna idé då eller? Skulle inte tro det.

 

Stackars Mio, som har sådana knäppiga lärare, berättade det hela för sin mamma som ringde och upplyste sin sons lärare att ”om man nu ska dra saker till sin spets ska inte Mio vara med i något Ku Klux Klan-tåg. För det är vad det är – de har vita strutar och vita klänningar” 

Nu meddelar Margareta Zetterlund att det går alldeles utmärkt att vara pepparkaksgubbe i luciatåget, men kommer de att sjunga sången?

 

Är det ingen som känner att det går lite långt nu i rasisträdslorna? Jag är gruvligt trött på att folk letar efter rasism i varje ord och mening numera.

 

Läs mera här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15903602.ab

 

 10,900 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.