living in love and harmony..

Ibland finns det hopp.

“Nu har du varit sjukskriven i två år, och ingen förbättring” sa doktorn anklagande till mig när jag var på läkarbesök för fortsatt sjukskrivning förra gången. Min ordinarie läkare var sjuk och jag fick en stafettläkare.

“Förlåt” pep jag med gråten i halsen och tänkte “shit, vad ska hända nu?” Jag vet inte hur jag ska bli frisk, jag vet inte hur man ska göra? Vad är det meningen att jag ska göra? Jag är utbränd till kropp och själ. Vad ska jag göra åt det? Jag vet inte! Jag har inte varit utbränd förut! Jag vet bara hur det känns, inte vad man ska göra för att det ska sluta!

Och jag vill att det ska sluta. Jag vill ha tillbaka mig själv! Jag vill känna glädje när roliga saker händer. Inte känna “åh nej, nu måste jag dusha, klä på mig och vara trevlig…” Jag vill känna att jag orkar göra saker, länge. Jag vill orka läsa böcker igen. Jag vill orka ta mig igenom artiklar om komplicerade ämnen, jag vill minnas det jag läst, hört och sett. Jag vill gå till jobbet och tjäna pengar och slippa känna ångest inför varje månadsslut, har försäkringskassan godkänt läkarutlåtandet och sjukskrivningen..?
Jag vill ha tillbaka min själ. Och min kropp. Den som fungerade fint och gjorde allt jag bad om.

Jag har hittills inte fått någon hjälp mot utbrändhet. Jag har pratat med psykologer på habiliteringen, men det har inte hjälpt alls. Jag har blivit skickad till psyk, de skickade mig vidare till vårdcentralens psykolog. Hon är iofs jättebra tycker jag, hon ger mig iaf stöd. Och lyssnar massor. Men hon kommer förmodligen att skicka tillbaka mig till psyk.
Jag har erbjudits antidepressiva tabletter, men inget mot smärta. Ingen utredning har heller gjort mot all smärta jag har i kroppen. Tänk om det är något farligt? Tänk om det är något som går att bota? En undersökning vore bra..

I dag träffade jag en underbar läkare. Min riktiga doktor är fortfarande sjuk, så jag fick träffa en ny igen. Men hon, den här nya doktorn, hon lyssnade noga på allt jag hade att säga, och när hon lyssnat så frågade hon. Och sedan tänkte hon en stund, och sedan gjorde hon en plan. Det kändes fantastiskt bra.

Kanske får jag nu äntligen hjälp och stöd på vägen till god hälsa. Att bli frisk.

Ibland finns det hopp.  ❤

14,385 total views, 8 views today

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
 • Nya tag
    Det var varit lite bloggtorka här på bloggen i …
    2017/09/11
 • En utbränd Aspie
  “Människor är väldigt påfrestande. Det är därför så många i …
    2017/06/01
 • Rörig dag idag.
  I dag fick Fredrik sin andra kur av de två …
    2017/05/23
 • Mycket nu.
  Det är mycket nu.  Krisberedskap. Prepping. Cellgifter. Vår.   Jag flydde …
    2017/05/12
 • Hur finns man?
  “Säg till om jag kan göra något, jag finns här …
    2017/04/30
 • Ja e inte bitter…
  I natt gick en till av “mina” cancer-kollegor vidare. Eller hur …
    2017/04/29
 • No more
  Det var ju meningen att Fredrik skulle få sig en …
    2017/04/27
 • Snyggaste karln i stan
  Cytostatikan har ju den lilla biverkningen att håret faller av …
    2017/04/24
 • Party i kroppen
  Nu är det en vecka sedan Fredrik fick två olika …
    2017/04/20
 • Hulkmedel önskas
  I dag är kropp och själ väl synkade för en …
    2017/04/12
 • Mirakel tar tid
  Så var det gjort. Sammanlagt 4,5 timmars cellgiftdropp rakt in …
    2017/04/11
 • På tisdag är det dags
    Idag flödar ångesten fritt här i huset.  Om exakt …
    2017/04/04
 • Jag är i djup skuld
  Jag känner mig så här. Hela insidan är full av …
    2017/03/29
 • Nu är den slut
  Ja nu är den slut, energin. Det här inlägget har …
    2017/03/28
 • Dagens känga
  Dagens känga går till Mercedes Benz i Kista.  Fredrik fick …
    2017/03/24
 • Såklart de kånkar.
  Nu har ett köpcentrum gått i konkurs!  Underbart säger jag …
    2017/03/23
 • Som man bäddar får man ligga
  Hjärnan vaknade tillfälligt till liv och satte genast igång och kräva verksamhet. Den …
    2017/03/22
 • Hus till hästarna
  Tuva vill att pappa bygger ett sånt här hus till …
    2017/03/18
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.
Besökarnas kommentarer
Blandat ur Arkivet
 • Fixa i trädgården
  Jag brinner av iver för att sätta igång och fixa …
    2010/06/03
 • Ett av de sämsta köpen någonsin
  “Hej där!” (Jag) “Hej!” (Electrolux) “Jag tänkte bara fråga, vad …
    2012/09/01
 • Stormplaneten
  Idag var jag på “tillväxtultraljud”. Allting ser bra ut, sa …
    2010/02/05
 • EFTERLYSNING!
  Lanjelin och Stefanie fick varsin sådan här tiger när de …
    2010/05/19
 • Äntlligen hemma
  Ja, nu äntligen….  Jag har jobbat sent idag, många timmar …
    2009/03/09