living in love and harmony..

Husbilssemester sommaren 2012

Dag 1

Nu är det dags för en ny typ av semester, husbilssemester. Då semesterdagarna tickade på och vi efter pooltrallsbygge inte kom iväg någonstans så föddes tanken på en husbilssemester. Maria lyckades med väldigt kort varsel hyra en husbil på blocket och Stefan och Nettan skulle ta Bettan och Birgers 80-talshusbil. Den ambitiösa planen var att vi skulle bege oss av tidigt på förmiddagen, det borde ju inte vara något problem. Stefan och Nettan kom inrullande till oss runt 12:00, då var vi själva långt från klara. Maria höll på att steka pannkakor som skulle med. Stefan passade på att specialanpassa sängarna med plankkonstruktioner så att inte Robin skulle trilla ned då han sov i överslafen på deras husbil. Efter mycket om och men kom vi iväg. Första stoppet blev i Häggvik?!? Där intogs pannkakslunchen medan Stefan lagade baklamporna på deras husbil. Färden fortsatte sedan till Nyköping där vi åt middag på världshuset och bunkrade godis. Efter maten åkte vi vidare och i ett regnigt mörker kom vi fram till Gamleby. Campingen var dess värre stängd för natten så vi fick frikampa på en industriparkering. Det var väldigt skönt att kunna parkera husbilarna och bara krypa till kojs till skillnad mot allt pyssel det var med husvagnarna. Jag sov ensam i den övre våningssängen bak medan Maria och Tuva sov i framslafen, den undre sängen bak var förvaring.

gamlebyfabriken

 

Dag 2

På morgonen åt vi gemensam frukost på en filt. Vi hittade en extern elkontakt på industribyggnaden där vi kunde ladda telefoner och brygga kaffe. När vi gas oss iväg satte Maria fast en tjugolapp som tack. Det visade sig också att vi hade legat ca 3m från järnvägsrälsen då morgonpendlarna passerade husbilarna och nyfiket tittade ut genom tågfönstren, vi tittade tillbaka om än mer förvånade. Efter frukost åkte vi vidare till Vimmerby, Jag och Stefan i deras husbil och alla andra i vår. VI passade först på att handla mat i Gammelby. I Vimmerby tog vi in på den av två campingar som låg längst från Astrid Lindgrens värld. Vi slog oss till ro och började förbereda middagen. Barnen sprang runt och lekte och hade så pass kul att de inte tittade var de sprang, Robin sprang då rakt in i det vassa cykelstället som hängde bak på deras bil. Det blev blod och ilfart till sjukan. Jag och Maria tig hand om Rocky som glatt kröp runt på en filt och lekte med sina bebissaker.  Efter några timmar kom Stefan och Nettan tillbaka med en bandagerad Robin, det skulle inte vara någon fara. Möjligen en lätt hjärnskakning.

vimmerby 

 

Dag 3

Efter frukost beslutades att vi skulle flytta till campingen bredvid Astrid Lindgrens värld, det var ju smidigare. På vägen dit handlade vi mat i Vimmerby centrum. Den nya campingen var väldigt trevlig. Man kunde höra Pippisångerna från teaterföreställningen. Vi gjorde oss hemmastadda och grillade till middag. Sedan gick vi med Tuva och Robin till lekplatsen för att klättra och gunga. Rocky var kvar vid husbilarna och lekte med sina saker. Stefan och Nettan var lite lättretliga för de sov inte bra i husbilen. Robin ville inte sova i överslafen så alla fick sova på golvet som bäddades i ordning varje kväll.

 

Dag 4

Efter frukost begav sig alla utom jag till Astrid Lindgrens värld, jag skulle lite snabbt och enkelt gå till Coop i Vimmerby centrum. Det gick någorlunda bra dit men desto segare hem med två fulla matkassar. Hädanefter ska vi alltid ha med cyklar på husbilssemester. Efter att ha lastat av matvarorna anslöt jag till de andra. De hade kommit en bit på väg och letade efter en plats att äta. Vi slog oss ned vid en ute servering och åt mat som inte var så god. Då helt plötsligt kom Pippi med följe gående. Tuva satt med stora ögon, hon hade ju inte sett Pippi på riktigt tidigare. Därefter gick vi genom parken mot Pippi föreställningen som var huvudmålet med var semester. När vi väl kom dit så sov Tuva djupt trots väckningsförsök. Robin och Rocky var vakna och tittade, vi fick vänta till nästa föreställning. Efter föreställningen gick Maria och Tuva och sade hej till Pippi och därefter lekte Tuva och Robin i Pippis hus. På vägen ut ur parken hittade vi roliga rutschkanor som barnen åkte i. Väl tillbaka vid husbilarna blev det lekplats och middag från grillen.

 

Dag 5

Hemresa efter frukosten, stämningen hade varit spänd ett tag och nu gick Maria och Nettan loss på varandra. Det var Nettans krav om kaffe som fick topplocket att gå på Maria, som en följd effekt gick då topplocket på Nettan. Två arga damer, två förvirrade karlar och tre oförstående barn lämnade campingen.  Vid en bensinstation halvvägs hem talade damerna ut och ordningen var återställd. Sedan var minisemestern slut. Stefan och Nettan var helt säkra på att de aldrig mer skulle låna Bettan och Birgers husbil.

 

/Fredrik

 5,801 total views,  1 views today

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.