living in love and harmony..

Hemma hos inredningsarkitekten

Inredningsexperter har verkligen konstig smak, nästan allihop faktiskt.

I arga snickaren blir det oftast bra, men då har husfolket uppenbarligen haft åsikter om hur de vill ha det, och då blir det lyckat. När inredningstjejjen får som hon vill, då blir det hur konstigt som helst. Tvärrandiga tapeter, fula färger och konstiga möbler…

Samma sak i andra inredningsprogram, det är inga hem att leva i, sådana som de inreder, det är små museum som är hur opraktiska och fula som helst. En och annan detalj är fin men man ska ju kunna leva där också…

Ett hem skall i mina ögon vara öppet och inbjudande både för folk som bor där och för gäster. Man ska känna att det finns plats för en med massor med sittplatser, gärna i olika sektioner som ändå går ihop i rummet, så man kan sitta i olika sektioner fast tillsammans ändå… Att man är välkommen, att det är ompysslat, trivsamt och mysigt. Man ska känna som om rummet ropar ” hej, du! sätt dig här, ta det lugnt, fnissa lite och ha det trevligt här, så länge du vill!, lite kaffe kommer strax”
Färgerna skall gå ihop, utan för mycket mönster som stressar upp på väggar, mönster kan man ha på kuddar, mattor, dukar och tavlor osv..  utbytbart på ett enkelt sätt..

Jag undrar hur det ser ut hemma hos dem, inredningsarkitekterna. Förmodligen skulle de inte vilja bo i de hus de inreder, husen är nog bara experiment..

 

 10,714 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.