living in love and harmony..

Halloweenmiddag

Igår var det halloween. Fredrik o jag var bjudna på fest, men jag gick inte på den för jag vågade inte. Inte för att jag var rädd för eventuella monster på festen, vi klär aldrig ut oss och dessutom var det en födelsedagsfest, utan för att jag var rädd att för många kramar skulle bli min ryggs fall.

Ryggen är inte helt bra, på dagen gör det lagom ont och jag är lagom stel och begränsad, men på kvällen är ryggen så trött att jag knappt orkar sitta upp.

Jag var istället med på ungarnas halloweenmiddag. Det var Steffie som stod för den, hon hade gjort en tre-rättersmiddag för sin syster och två av sina kusiner, Irmelin och Tuva-Li.  Tuva-Li heter inte Tuva-Li, hon heter någonting annat, men hon vill heta Tuva-Li och jag är lite som så att folk ska få heta det dom vill och därför kallar jag henne Tuva-Li. När hon blir 18 ska hon lägga till det bland sina namn säger hon, och använda det officiellt.

Steffie är väldigt intresserad av matlagning och hade komponerat en egen meny. Jag måste då också berätta att hon är 15 år, och har lagat mat sedan hon var en liten knatte på ett par år bara. När hon var 4 år satt hon plötsligt en dag på en pall vid spisen och värmde pannkakor som mormor gjort dagen innan, det var första försöket 🙂

Till förrätt fick vi crabfish-pinnar, bara det. Det såg lite tomt ut, och jag saknade en citronskiva, men det var oväntat gott faktiskt.
Huvudrätten bestod av ungsgrillade kycklinglår med potatissallad, och ja, hon har kryddat den frysta kycklingen från coop själv, och potatissalladen har hon också gjort själv, mycket gul och röd lök, och lite annat som jag inte får veta vad det var, men det var otroligt gott!
Till efterrätt fick vi glass med hallon och blåbär, med vaniljrån och chokladsås.

Gissa om man var mätt när man lämnade det middagsbordet….  🙂

Efter middagen var det filmvisning, den ansvarade Lanjelin för. Steffie och Tuva-Li satt i gillestugan och tittade på videofilm, och vi andra tittade på skräckfilm i vardagsrummet.

Lyckad halloween trots rygg-ont alltså, tack vare fantastiska ungar.

 

 10,759 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.