living in love and harmony..

För folkhälsans skull…

Forskare tror att de kan utveckla ett piller som gör lata människor pigga står det i Aftonbladet idag.. Det vore väl bra, men jag tror det skulle vara bättre om man såg till att barn och ungdomar rörde på sig mer från början redan.. 

Jag menar, ta skolan tex. Jag hatade gympan i skolan, det var bara bollspel hela tiden. Basket och fotboll..  och i bland hade man orientering.
Tråkigt.
Jag tror att det är gympalärarna som är lata, det är mycket enklare att plocka fram en boll än att engagera sig i redskap osv.. Och sen tyckte jag förstås inte att redskapsgympan var kul den heller…

Vad jag gillade var den enda gången på hela skoltiden vi körde aerobic.

Alla dessa tråkiga gympalektioner har fått iaf mig att tycka att all form av gymping och sport är tråkig och bara tanken på att ge sig ut och springa eller nåt ger mig rysningar…

För folkhälsans skull borde gympalektioner i skolan vara mer valbara så ungarna själva kan välja vilken gympa de vill ha. Bollsport, racket-sporter, redskapsträning med maskiner typ spinning och sånt….  och någon form av aerobic.

Det tror jag skulle höja närvaron på gympalektionerna. Iaf för tjejjer.

 

 10,929 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.