living in love and harmony..

Envis tjej med ett blixtrande humör

Tuva har visat sig vara en envis lite tjej med ett blixtrande humör. Strax innan sovdags igår fick jag en utskällning utan like, hon stod i min famn och joller-skrek mycket bestämt åt mig i en kvart. När Steffie kom för att kolla vad jag gjorde med henne efter som det var sådant liv fick hon sig en skrapa också.

Himla gullig var hon, lilla Tuva..  Mindre gullig blev hon när det sedan var dags att sova. Hon var så trött, så trött,  ögonen var knallröda och svullna, men efter den långa utskällningen var hon uppvärmd och i samma ögonblick som hon upptäckte att jag försökte få henne att sova satte hon igång.  Så fort jag lade henne ner, i sängen, vagnen eller i famnen blev  hon jättearg och satte igång och skrika ilsket åt mig. Här skulle inte sovas!

I 2½ timme höll vi på innan hon somnade. Naturligtvis skrek hon inte hela tiden, jag gav nämligen upp mellan varven och  då fick hon leka lite med sina prylar. Då satt hon där, med rödsvullna ögon som gick i kors och petatde håglöst och gnälligt på sina saker.

Men jag vann tillslut, med välling och en godnattsång slocknade hon sedan som ett ljus i min famn, och sekunden därefter slocknade jag med. I soffan.

 

8,879 total views, 9 views today

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
 • Nya tag
    Det var varit lite bloggtorka här på bloggen i …
    2017/09/11
 • En utbränd Aspie
  “Människor är väldigt påfrestande. Det är därför så många i …
    2017/06/01
 • Rörig dag idag.
  I dag fick Fredrik sin andra kur av de två …
    2017/05/23
 • Mycket nu.
  Det är mycket nu.  Krisberedskap. Prepping. Cellgifter. Vår.   Jag flydde …
    2017/05/12
 • Hur finns man?
  “Säg till om jag kan göra något, jag finns här …
    2017/04/30
 • Ja e inte bitter…
  I natt gick en till av “mina” cancer-kollegor vidare. Eller hur …
    2017/04/29
 • No more
  Det var ju meningen att Fredrik skulle få sig en …
    2017/04/27
 • Snyggaste karln i stan
  Cytostatikan har ju den lilla biverkningen att håret faller av …
    2017/04/24
 • Party i kroppen
  Nu är det en vecka sedan Fredrik fick två olika …
    2017/04/20
 • Hulkmedel önskas
  I dag är kropp och själ väl synkade för en …
    2017/04/12
 • Mirakel tar tid
  Så var det gjort. Sammanlagt 4,5 timmars cellgiftdropp rakt in …
    2017/04/11
 • På tisdag är det dags
    Idag flödar ångesten fritt här i huset.  Om exakt …
    2017/04/04
 • Jag är i djup skuld
  Jag känner mig så här. Hela insidan är full av …
    2017/03/29
 • Nu är den slut
  Ja nu är den slut, energin. Det här inlägget har …
    2017/03/28
 • Dagens känga
  Dagens känga går till Mercedes Benz i Kista.  Fredrik fick …
    2017/03/24
 • Såklart de kånkar.
  Nu har ett köpcentrum gått i konkurs!  Underbart säger jag …
    2017/03/23
 • Som man bäddar får man ligga
  Hjärnan vaknade tillfälligt till liv och satte genast igång och kräva verksamhet. Den …
    2017/03/22
 • Hus till hästarna
  Tuva vill att pappa bygger ett sånt här hus till …
    2017/03/18
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.
Besökarnas kommentarer
Blandat ur Arkivet