living in love and harmony..

Det var bättre förr

Totte lyser med sin frånvaro, men det är ju inte förrän i morgon hon ska ploppas ut så man ska väl inte klaga kanske. Nu tror jag ju inte att hon kommer i morgon heller, men då kan jag börja klaga på allvar iaf.

Det blev inga pannkakor i går, jag blev nedröstad och så gjorde vi våfflor i stället. Jag har ett urgammalt våffeljärn som man egentligen ska använda på vedspisar, men det funkar jättebra på vanlig spis också. Detta våffeljärn har fått utstå många gliringar från Fredrik som hela tiden röstat för ett elektriskt som enligt honom skall grädda våfflorna på en bråkdel av tiden det tar att göra våfflor på mitt gammelmodiga sätt..

Så när han fyllde år sist fick han faktiskt ett våffeljärn av mig, ett mycket dyrt, mycket modernt elektriskt våffeljärn där man kan grädda två våfflor samtidigt. Detta våffeljärn invigdes då igår när vi åt våfflor..

Och jag säger ju bara det, det var bättre förr. När de första två våfflorna i det moderna våffeljärnet äntligen var klara ( något degiga på ovansidan, väldigt kompakta och mycket små) så tröttnade jag på att vänta och slet fram mitt gamla våffeljärn och ställde på spisen. Sedan gräddade jag våfflor för fulla muggar, och medans det moderna våffeljärnet gräddade sina två hann jag grädda fyra på mitt omoderna. Dessutom gick det åt två dl smet per våffla i det moderna, och knappt en dl till mitt gamla, så det blir många fler och ändå större våfflor i det… märkligt nog.

 11,052 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.