living in love and harmony..

De kommunicerar!

De kommunicerar på nåt sätt, det är jag helt övertygad om. Under sommaren har de små krypen frodats i vårt kök och jag har jagat dem och njutit i stora drag när det smällt, gnistrat och sprakat i min elektriska flugsmälla.

Man måste pausa mellan jaktpassen, och sedan smyga sig på dem när de minst anar det.

Ofta sitter de i klunga på något hyfsat osynligt ställe, gärna på lister, sladden till vattenkokaren och på rad ovanpå kylskåpet. Det är därför jag tror de kommunicerar på nåt sätt.

När man haft ett par lyckade raider mot sladden på vattenkokaren är det plötsligt inte en enda av dem där. Men så hittar man dem plötsligt på ett nytt ställe, där de sitter tätt, tätt tills jag kommer och tar dem. Där kan man sedan ha tur ett par gånger till, tills det plötsligt är helt tomt där med. Då har de hittat ett nytt ställe de tror är tryggt, tills jag hittar dem.

Det märkliga är att jag med jämna mellanrum lyckats ha ihjäl varenda en, med hjälp av radar i mängder i hela köket. Jag är systematisk då när jag kör med radarn. Spraya överallt. Efter en kvart sprayar jag igen, och sedan en halvtimma senare. Sen tar jag flugsmällan och går på jakt efter de stackare som förgiftade trött flaxar omkring helt synliga, och sen sprayar jag en sista gång.

Dagen efter är det lika många igen, som om de återuppstått allihopa. Självklart är det en ny generation, men de har på nåt sätt ärvt sina döda förfäders minnen. Varför tror jag det? Jo, de gömmer sig, på det senaste stället jag gjorde storraid senast med flugsmällan…

De är lite läskiga, bananflugorna.

 10,849 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.