living in love and harmony..

De döda borde spöka mer

          barbro2 
          Klicka på bilden för att komma till artikeln.

Det är helt otroligt. Kvinnan hade två döttrar, och ingen av dem har alltså upptäckt denna misär innan de gick igenom sin mammas lägenhet när hon dog.

Här har vi alltså en kvinna som fött dem, matat dem, tröstat, kramat och älskat dem, plåstrat om dem, städat deras rum, lagat deras kläder, skaffat cyklar och vinterkläder åt dem och pysslat om dem när de varit sjuka. Hon har förmodligen offrat en väldig massa för sina döttrars skull, precis som alla mammor gör.

Sedan gnäller de på hemtjänsten som tycker att 59 minuters städning var tredje vecka är ok, men var är de själva? Hemtjänsten tycks ha lagt mer tid på deras mamma än de själva.

Är det de dåliga samvetet som gnager, försöker de kasta skulden på någon annan?

Det här är inte helt ovanligt. Otroligt många gamla ligger på olika hem eller egna lägenheter runt om i landet, ensamma och överlämnade till hemtjänstens (eller annan vårdpersonals) omsorg. En totalt överbelastad hemtjänst som bara hinner göra det nödvändigaste.
De gamla får därmed inte äta glass i parken när de är varmt, de får ingen nubbe till den ensamma påsksillen och de får inte känna höstvindarna i ansiktet på förmiddagspromenaden.

Och de anhöriga, de gnäller. De gnäller och gnäller och gnäller. Och de ringer kvällstidningarna som skriver upprörda artiklar om hur dålig hemtjänsten är.

Men hur vore det om de anhöriga istället tog ut sin mamma, sin morfar eller gamla faster till parken på en fika? Eller städade lite på söndagarna när de ändå BORDE vara där och fixa lite tvätt och mat inför veckan.
Och om de anhöriga engagerade sig i sina gamla, då kanske hemtjänsten kunde lägga mer tid på dem som inte har några anhöriga.

Om ni lämnar mig ensam, övergiven och eländig när jag blir gammal ska jag spöka för er när jag dör, hör ni det ungar.

 
 

 55,778 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.