living in love and harmony..

Biltjuven

Jag tittade på ett klipp på aftonbladet, ur ”ballar av stål” där en åklagare är på väg att stjäla en cykel..  Det fick mig att minnas när jag låste in bilnycklarna i fd svärmors bil en gång..

Jag hade varit och handlat, och kom till bilen med matkassar och en liten Lanjelin och upptäckte till min stora fasa att jag glömt bilnyckeln i bilen.. Precis då kom en karl och parkerade framför mig, och jag bad honom om råd, virrig småbarnsmamma som jag var då.

Killen tittade på bilen, på mig och så log han vackert och sa ” Javisst!” och sedan ställde han sig och rotade fram en pryl ur sin bagagelucka. Det var en mycket behändig pryl, tydligt egentillverkad med en liten krok i ena änden. Den körde han ner vid rutan på bilen och på tre sekunder var bilen upplåst.

”Varsågod” sa han glatt och slängde tillbaka prylen i bagageluckan, stängde den och gick innan jag hann säga tack.

Efteråt kom jag fram till att denne karl måste ha varit en biltjuv, för jag kan inte tänka mig att folk i allmänhet går runt med egentillverkade prylar för upplåsning av bilar som förvirrade mammor låst in bilnycklarna i, och som dessutom har en tillsynes lång övning i färdigheten att använda prylen..

Det var nog därför han blev så glad att få hjälpa till, att för en gångs skull använda sina kunskaper på ett lagligt, hjälpsamt sätt  🙂

 11,286 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.