living in love and harmony..

Att sluta röka, en baggis… eller här, ta ett morfinpiller.

 

Att sluta röka, hur svårt kan det vara?

 

Jag har försökt allt. Hypnos, akupunktur, märkliga ljusblippar i ett par solglasögon som skulle stimulera det ena och det andra men inget har funkat.

Men.

Jag har varit rökfri i 10 veckor idag.

Det känns ganska fantastisk, jag trodde aldrig att jag skulle lyckas.

Jag gillade nämligen att röka. Jag tyckte det var jättmysigt, särsilt nu vintertid. Svepa in sig i en filt, ta en kopp kaffe med sig, ut i uterummet och så sitta där i vintermörkret och dricka kaffe och röka lite för sig själv .

Alla cig var inte mysiga, men många var det. Märkligt nog saknar jag det inte, hur mysigt det än var. Så hur mysigt var det då på en skala, egentligen..?

 

Så hur lyckades jag då, tillslut?

Kombination av flera metoder och tvång skulle jag vilja påstå. 
Tvång, för att jag var tvungen att sluta röka om jag skulle få bli opererad, och det ville jag ju.

 

Kombinationer som funkade..  Jag gick på ett sluta-röka-grejs som jag hittade på internettet. 
EasyWay med Allen Carr. 

Tre tillfällen, då man får sig en lång, och mycket intressant föreläsning om hur manupulerad man blir för att först börja röka, sedan att fortsätta röka och aldrig sluta.

Ta bara detta:
När röker man?
När det är mysigt? Japp.
När man är stressad? Japp.
När man är rädd? Japp
När man känner obehag? Japp.

 

En liten passus: För ett par år sedan kom det krav på att varje cigpaket skall förses med en liten skrämseltext. ” RÖKNING DÖDAR” kan det stå på paketet man förvarar sina älsklingar i. Hur känner man sig då?  Rädd? Stressad? Obehaglig till mods?

Och om man då lägger ihop detta med tillfällen man röker som jag skrev om ovan, vad gör man då när man läst texten? Man tar en cig såklart. 

Yippie sa tobaksbolagen när lagen om skrämseltexten kom… 
 

Eller detta:

Det är sommar.
Solen skiner.
Du är med dina vänner
Ni är lediga, kanske har ni semester.
Ni grillar, maten är supergod.
Ni dricker en kall öl till, eller kanske delar ni på ett par flaskor gott vin till maten.
Du är mätt, belåten, varm, glad och god.
Och så tänder du en cig.

 

Vem får äran av att du känner dig mätt, belåten, varm, glad och god?

Hm…

 

Eller detta:

Du ser slutscenen på en film.
Det är en veranda, solnedgång, palmer, turkosblått hav, scenen andas värme och frid.
Och där står han. Hjälten. Snygg, Lång, Cool. Lutad mot verandaräcket, med en cig i mungipan. Han har precis räddat världen, kysst prinsessan och fått halva kungariket. Han mår toppen.

 

Och vem får äran av att han mår toppen?

Vilken tur att han hade den där ciggen…  Eller hur.

 

Så fortsätter det i EasyWay, som sa så många bra saker som ekade i mitt huvud i flera månader innan jag lyckades sluta röka.

Och jag lyckades inte med enbart EasyWay som de flesta andra gjort, jag var tvungen att kombinera. Så inbiten cigg-älskare var jag.
Och, i kombination med tvång och nikotinplåster och lite annat funkade det för mig iaf. 

När jag funderat tillräckligt länge på EasyWay-metoden så bestämde jag mig för att köra med nikotinplåster. Första veckan med plåster tänkte jag röka när jag ville och inte ändra på nåt. Det gjorde jag ändå, men inte frivilligt så utan för att plåstren gjorde vad de skulle och jag blev alltså inte röksugen. Men jag rökte ändå, morgonciggen var lönlös att motstå, samma med lunchciggen och några till.

Efter någon vecka bestämde jag mig för att jag skulle låta bli och röka de flesta ciggen, och det gjorde jag utan problem. När jag var nere i två cig om dagen bestämde jag mig för att bli en snyltare, och slutade därmed att köpa cig.

Och så snyltade jag på en tjej på jobbet, och så på Lanjelin som snyltat på mig i flera år.

Det gick bra, på jobbet snyltade jag inte mycket, värre var det på morgnar och kvällar, då snyltade jag hyfsat friskt på Lanjelin.

Sen bestämde sig Lanjelin för att resa bort en vecka. Katastrof i min värld! Vem ska jag då snylta på här hemma?? Så hon fick lämna tio cig, och dessa vårdade jag ömt.

När jag sedan var på väg hem från jobbet en dag, hade jag bara två av dem kvar i paketet i bilen.

Och när jag rökt upp den ena, satt jag och funderade på när jag skulle röka den andra, den sista ciggen i mitt liv. Jag kom fram till att eftersom jag inte skulle kunna sluta tänka på den där sista ciggen förrän jag rökt den, och därmed skapa en himla massa ångest osv så var det lika bra att röka upp den direkt, vilket jag gjorde. Direkt efter den näst sista alltså.

Då var den ju inte så god, men den tog slut iaf.

Och sen ….  Ja sen hände det inte så mycket mer.

Jag lät bli att köpa cig. Jag lät bli att snylta cig. Och än så länge har jag låtit bli att röka några fler cig. 

Ytterligare kombination är operationen såklart. Och pillrena efteråt. Jag åt morfinpiller i någon vecka efter operationen,  de gjorde mig virrig, darrig och glömsk, och  jag glömde därmed att byta plåster när jag skulle, att sätta på nytt plåster när det gamla trillade av osv så tillslut struntade jag i plåstren med.

Och där tror jag morfinpillren var till hjälp, jag fick ingen abstinens alls. Och senare, efter morfinpillren, vanliga värktabletter i maxdos som jag åt mot smärtan i op-såret. 

Så jag gled helt enkelt smidigt över från att vara en inbiten, cigg-älskare till en icke-rökare och jag märkte allvarligt talat inte av det så mycket. 

Jag har varit lite vilse, det har jag. I varje situation där jag i normala fall skulle tagit en cig, har jag blivit röksugen. Och så har jag vimsat runt lite grann och undrat hur det kan komma sig att jag plötsligt blev så röksugen, tills jag kom på att jag skulle ha rökt om jag rökte. Och då har röksuget gått över.

Jag har också kommit fram till att det är på utsidan av min hals jag är mest röksugen. Märkligt va? Jag trodde jag var röksugen inne i munnen liksom, men det är rörelsen hals, haka och mun gör när rök sugs in i munnen. Gör jag så, dvs jag spänner halsmusklerna lika som jag skulle gjort när jag tog ett bloss, ja då går röksuget också över. 

Och så lär jag fortsätta. För jag kommer aldrig någonsin vara så dum så jag börjar röka igen. Det gick bra att sluta nu, men jag tror inte att det skulle funka en gång till… 

Så. för att förvandla en cigg-älskare till en ickrökare rekommenderar jag det här:

 

1 Kurs på http://easyway.nu/,  för att få igång hjärnan. Med pengarna tillbaka garanti

1 del tvång, tidsgräns till något viktigt.

1 månad: Hur känns det att vara röksugen? Hur känns det att ta ett bloss?

3 veckor: ett gäng nikotinplåster

2 veckor: någon att snylta på ett tag. en som ska åka bort.

1 vecka: morfinpiller som gör dig så dimmig i huvudet så du glömmer det där med plåster.

Efter tre dagar utan plåster har du inget nikotin kvar i kroppen.

Ev alvedon eller andra värktabletter, de tar faktiskt bort abstinensen.

 

Och för att inte börja igen, när du är vilse, se till att göra så i kroppen som det känns för dig att ta ett bloss. UTAN att suga in luft med munnen.  

Detta gör du bara i nödfall. I första hand kommer du bara ihåg att ” ja just det, nu när jag dammsugit skulle jag belönat mig med en cig, och det skulle inte ha varit nu utan om en timme för jag skulle ha haft en startcig före dammsugningen och en pauscig mitt i och då hade jag inte rökt slut/belöningsciggen förrän om en timme. Skönt att jag slutat, nu kan jag gå och dusha en hel timme tidigare  istället.”

För det är ett megaplus. För tänk. förutom alla PENGAR man blir av med, alla RYNKOR man får i kompensation för pengarna, all STANK och alla KLAGOMÅL från ickerökare, så tjänar man massor med TID. 20 cig om dagen a´10 minuter MINST,,, Det är mycket tid det. Och 10-minutersciggar tar man bara på jobbet, hemma i uterummet tar det 30 minuter att röka 2 cig.

Så, jag är numera en stormrik, rynkfri, väldoftande dam med all tid i världen att klaga på hur fruktansvärt illa rökare luktar.

 

Thats´s it.

 

And then she lived happily ever after.


 

 

 

 11,049 total views,  1 views today

Facebook Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkivet
Senaste inläggen
I menyn högst upp hittar du en länk till alla Kategorier. Inläggen där är sorterade i kronologisk ordning.